Senaste nytt

 • Per Ola Post är tillbaka!

  Per Ola Post är tillbaka som assist-konsult. Efter att i nästan 4 år ha arbetat för Husqvarna AB som intern Lean-konsult är Per Ola tillbaka på Assist.nu igen. Per Ola har främst arbetat med metoder för industrialisering, för att bygga in Lean-tänket redan i produkten.

 • Ny medarbetare

  Maud Veibäck har anställts på Assist.nu och erbjuder tjänster till framförallt socialförvaltningen på kommuner i Östergötland. Maud har tidigare arbetat som chef för äldreboenden, varit biståndshandläggning inom såvl SoL som LSS och under 7 år på Länsstyrelsen i Östergötland var hon inspektör av kommunernas äldreomsorg. 

 • Business Coaching i ny fas

  De företagare som fått coachning i Ryssland skall nu få utbildning av Assist.nu i coachning för att själva kunna bli coacher för andra fd drogmissbrukare som driver företag. Ny rysk projektledare är Aleksandr Dorofeev från Pavoralsk. Projektet Business Coaching har sedan 8 år drivits av Torgny Veibäck på uppdrag av Equmeniakyrkan i Sverige och Evangeliska kyrkan i Ryssland.

 • Fem dagars grundkurs i lean.

  För tredje året har Assist.nu gett en grundkurs i lean produktion/administration i Tranås Utbildningscenters utbildning av löneadminstratörer. Kursen innehåller både teori och praktiska övningar bl.a ett leanspel, liksom studiebesök hos en relevant organisation. Vi anpassar gärna denna kurs till ert situation och behov.

 • Business Coaching i Ryssland

  Nu är 4:e projektet igång! Denna gång i Omsk i Ryssland. Torgny Veibäck är svensk projektledare. Det handlar om att svenska företagare, och nu också amerikanska, blir coacher på volontärbasis för ryska entreprenörer med drogmissbruksbakgrund. De som blivit befriade från missbruket, startat ett nytt liv och visat att de har förutsättningar att driva ett framgångsrikt företag kan ingå i de treåriga projekten.

 • Per Ola går vidare

  Det har varit 4,5 spännande år att som konsult arbeta med Assist.nu, men nu kunde jag inte säga nej till den nya möjligheten som öppnade sig. Jag ska från och med 2015-05-04 vara internkonsult på Husqvarna Group. Jag ska arbeta för att det ska gå smidigare att börja producera nya produkter, när konstruktörerna tycker att man har gjort klart och fabriken tycker att det där nya bara stör den dagliga verksamheten.

 • Sänkta blyblodvärden!

  Anrikningsverket i Zinkgruvan har nu fått ny ventilation designad av Assist.nu. En uppföljning av resultatet visar att de önskade luftrörelserna uppnåtts och att luftkvaliteten har blivit just så bra som vi hoppats. Att de regelbundet uppmätta blyvärdena i blodet hos personalen tydligt har sänkts är bevis på att denna stora satsning är lyckad.

 • 50 åtgärdsförslag

  Boliden Bergsöe i Landskrona har anlitat Assist.nu att analysera den diffusa dammspridning från blybatteriåtervinningen och blysmältverket. Det resulterade i ett smörgåsbord med över femtio olika förslag på åtgärder att jobba på.

 • Utbildning i att sätta mål

  Alla chefer i Tranås kommun fick under en dag verktyg och träning i att göra målkedjor och formulera tydliga, enkla, mätbara och utmanande mål som bättre uppfyller kommunens övergripande mål. För några år sedan bestämde sig politikerna i Tranås för ett tufft och tydligt övergripande mål: "att växa till 20000 invånare till 2025". Dessutom införde man Balanserade Styrkort för att följa upp att alla kommunens verksamheter arbetar mot det målet.

 • Leandagen blev lyckad

  Den 5 februari blev en dag laddad med inspiration och nya idéer! Vi var nästan 50 personer som lyssnade på Niklas Modig, besökte TitanX och fick höra om Returpacks lean-arbete på sin ekonomiavdelning.