Spagettidiagram

Appen Spaghettidiagram hjälper dig kartlägga förflyttningarna under en arbetsprocess. Lägger dina operatörer mer tid på att förflytta sig än att skapa värde? Hur många kilometer går operatören varje dag för att hämta material och verktyg? Hur ser rörelsemönstret ut på en arbetsplats?

Ett spagettidiagram ger en visuell bild av alla förflyttningar och aktiviteter. Genom att kartlägga nuläget skapas en plattform för framtida förbättringar. Eftersom det blir väldigt visuellt hur man går skapas delaktighet i arbetet med att ta fram förbättringar.

Med vår app för iPad blir det nu busenkelt att skapa ett spagettidiagram. Ladda först in en ritning över arbetsplatsen från iPadens bildbibliotek. Sedan följer du med fingret på skärmen hur operatören förflyttar sig i realtid. Varje stopp kallar vi aktivitet och rätt aktivitet kan väljas från en lista. När arbetsprocessen är klar finns både en bild på förflyttningarna samt uppgifter om verkliga avstånd och tider. Inget stoppur behövs, det ordnar appen.

Data exporteras enkelt som en bild och en csv-fil för vidare behandling i PC eller Mac.

Analysera rörelserna och tiderna tillsammans i förbättringsgruppen, teamet eller operatören och få stor delaktighet i förbättringsarbetet tack vare det visuella arbetssättet.

Denna app finns endast på engelska. Ladda hem den från App Store. Sök efter Assist.nu. Den kostar bara 149kr.